Stránky

6. října 2016

Jako malá jsem toužila po dřevěném domečku v koruně stromu. Tohle je ještě lepší!

 

Celé léto se na střeše DOXu stavělo "něco". Nikdo přesně nevěděl, co to bude, jestli je to součást expozice nebo nějaká opravdová, trvalá stavba. Ale rouška tajemství je už odhalena a my už se nemůžeme dočkat, až se příští měsíc do téhle vzducholodi podíváme. Určitě si s sebou vezmeme i nějakou knížku. Proč?

Tenhle zepelín totiž bude sloužit hlavně literatuře. Bude to prostor, kde se budou konat různá autorská čtení a literární debaty. Zároveň to ale bude i prostor, kam se budete moci zašít se svou vlastní knížkou, pohodlně se usadit na polštář nebo se zabořit do fatboye a jen tak snít, s hlavou v oblacích.

Autorem projektu je architekt Martin Rajniš, který se v posledních letech věnuje dřevěným stavbám. Určitě znáte jeho Poštovnu na Sněžce. Holešovická vzducholoď měří 42 metrů, její dřevěnou konstrukci bude před deštěm chránit jen průsvitná plachta, jak je vidět na první fotce.

Martin Rajniš v současné době pracoval spolu s architektem a designérem Oldou Sládkem i na dalším zajímavém projektu - otáčivém kole pro instalaci fotografií České stříbro. Ještě do 20. října ji můžete vidět v Plzni, pak se bude stěhovat po dalších městech. Více informací najdete zde.

A teď už se jen podívejte na fotky. Třeba vám tahle vzducholoď také připomene Lhotákovy obrazy. Komínů máme v Holešovicích dost, ale vzducholoď tu chyběla!

Milana fascinovaly Zátopkovy nohy, které nikdy neodpočívají. Chodil je pravidelně kontrolovat, jestli pořád běží.
Cesta do kavárny na limču! Citronovou a okurkovou, mňam.
V DOXu je i prima dětský koutek, určitě sem během podzimu a zimy budem chodit často.
A jedny mininohy a veledílo na závěr :)

2 komentáře:

  1. To je úžasný ! V galerii jsme jednou byli, mrzí mě jen, že se do kavárny nedá jít bez vstupu do galerie, tu každý týden navštěvovat nemusím. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdepak, do kavarny vas pusti i bez zakoupene vstupenky ;)

      Vymazat