Stránky

22. dubna 2016

Pohádkový výlet


Už dlouho jsme měly na dnešek naplánovaný výlet s kamarádkou. Původně jsme se chtěly projet Posázavským pacifikem, ale kvůli výluce na trati jsme musely najít náhradní program. Káťa vytáhla z rukávu super eso - památník Josefa Lady v Hrusicích. Je to kousek od Prahy, po brněnské dálnici jste tam cobydup. Hrusice, Ladovo rodné místo, jsou kouzelná a tichá vesnice v krásném kraji s drobnými kopečky.



Zaparkovali jsme na liduprázdném parkovišti u obecního úřadu a nejdřív jsme si šli protáhnout nohy na dětské hřiště u kostela. Je vidět, že tady jsou na příval dětí připravený...


Po cestě taky jednomu vyhládne, že jo. A ke správnýmu výletu patří smažák!






Od hospody U Sejků je to k památníku v Ladově vile příjemná procházka, najdete ho totiž na kraji vsi. Vrzající vrátka upozornily na náš příchod a my dostáváme na výběr z prohlídky s nebo bez výkladu. Volíme druhou variantu a procházíme v klidu expozici rozmístěnou ve dvou patrech vily. Ladovy rodinné fotografie, knížky, ilustrace, obrazy, modely, Švejk, Mikeš, prostě celý Ladův svět. 













Máme štěstí a jsme jediní návštěvníci. Vybrali jsme si totiž skvělej den - pátek. Ve zbylé všední dny sem mají namířeno školní výpravy a víkendy zas patří rodinám a cyklistům. 


K vile patří i hezky upravená zahrada s různými plastikami s ladovskou tématikou a dvěma kočkama, které Milan pěkně prohnal. Taky nutil Káťu, která nemá ráda písek, stavět bábovky. "Káťo, hačí!" 


Tahle zahrada si přímo říká o piknik, takže až bude opravdu teplo, deky a sváču určitě s sebou! A pak už vám jen Mikeš s Pašíkem popřejou štastnou cestu domů...


Žádné komentáře:

Okomentovat