Stránky

22. dubna 2018

Ranní ptáče dál doskáče...

Jaro, všude zpívají ptáci a ke mně se dostalo pár skvělých tipů s ptačí tématikou, které by se vám taky mohly líbit. Píp.

Na webových stránkách Záchranné stanice živočichů Makov můžete prostřednictvím dvou webových kamer pozorovat různé druhy ptáků. V zimě jsme s klukama sledovali pestrý život u krmítka, teď zde můžete koukat například na hnízdění čápů bílých.



Skvělou databázi s nahranými zvuky ptáčků včetně jejich popisu a fotky najdete na webu fotografa Aleše Běliny. S klukama si tyhle zvuky pouštíme před šlofíkem a já si tím doplňuju vzdělání, protože poznám ledatak holuba :-D



Česká televize aktuálně vysílá nový pořad Frnk z hnízda, který s komentářem namluveným skvělým Miroslavem Táborským přináší zprávy z hnízd tří druhů ptáků - vlaštovky, čápa a poštolky. Vždy v neděli v 9:20 na Déčku. Chceme víc takových dokumentů pro děti!




Česká ornitologická společnost vytvořila ve spolupráci s RSPB - britským partnerem BirdLife plyšové zpívající ptáčky, kteří po stisknutí předvedou svůj hlas. Nahrávky jim poskytla Centre Bioacoustique Alpin z Francie. Krom toho nabízí i krásné odznáčky za fajn cenu.



Talentovaný desetiletý Hugo kreslí nádherné ptačí ilustrace. Jeho práci můžete sledovat na instagramu nebo si přímo koupit přáníčko s jeho kresbou.



A aby to bylo kompletní, poslední tip je na parádu. Tukani od Anny Šebestové, která tvoří pod značkou Annanemone. Originální, ručně potištěné body z organické bavlny.




Všechny odkazy pěkně pohromadě:
https://www.sarahandbendrix.com/collections/paper-games-cards/products/illustrated-birds-set-of-4-cards-little-entrepreneur-project-hugo





Žádné komentáře:

Okomentovat