Stránky

1. února 2017

Rok s dětmi v knihovně

Otto, the Book Bear
Katie Cleminson
Na začátku ledna jsem obnovila čtenářský průkaz do knihovny. V Holešovicích máme krásnou, poměrně novou pobočku, ve které je i přijemné oddělení pro děti. Loni jsme tu byli i na dětském divadle. Pevně věřím, že se zde takové akce budou pořádat i letos (zatím se čeká na schválení žadosti o grant). A tak v mezičase aspoň sledujeme program pro děti v Ústřední knihovně. Na jeden z nich bych vás teď ráda pozvala...


Můj úmysl vybudovat v Milanovi (a později i Františkovi) dobrý vztah ke čtení podporuje nejen babička, se kterou do knihovny chodívá už nějakej ten pátek, ale taky letošní oficiální program pražské městské knihovny. Tento rok se zaměřuje právě na děti a jejich čtenářský rozvoj. V rámci tohoto úsilí připravila knihovna bohatý program a akci podpořila i naše oblíbená ilustrátorka Andrea Tachezy. Stala se totiž patronkou soutěže "Jak by měl vypadat knihovnický mazlíček". Do 23. dubna mužete na všech pobočkách knihovny odevzdávat obrázky s knihovnickým mazlíčkem, jak si ho představují právě vaše děti. Nejlepších 10 návrhů se pak objeví na různých propagačních materiálech knihovny a samozřejmě autoři budou i náležitě odměněni (partnerem soutěže je nakladatelství Albatros). Podrobná pravidla soutěže jsou zde.

Knížka O čem sní s ilustracemi od Andrey Tachezy je naše oblíbené čtení na ranní lenošení v posteli

My si určitě nenecháme ujít výtvarnou dílnu, kterou povede Andrea Tachezy právě na motivy této mazlíkovské soutěže. Jestli vás to také zajímá, zakroužkujte si v diáři sobotu 4. března. Od 14 hodin v dětském oddělení Ústřední knihovny.

Na závěr se s vámi podělím o tip na čtení o medvědovi z knížky, který se jednoho dne vydal do světa hledat kamarády a našel je právě v knihovně... Otto, the Book Bear - Katie Cleminson. Máme ji z knihkupectví Amadito & Friends.

Otto, the Book Bear
Katie Cleminson





Žádné komentáře:

Okomentovat