Stránky

2. srpna 2016

Workshop s Mlékovkama

V Karlíně letos v létě ožil Negrelliho viadukt díky projektu Viadukt kreativní, v rámci nehož jsem si v neděli konečně vyzkoušela práci s Mlékovkama. Jako pokusný králík mi posloužila židlička, kterou Milan podědil po svém tatínkovi, ten po svém bratrovi a ten po svých tetách. No zkrátka tahle hodně stará, ale stále krásná židlička se k renovaci přímo nabízela. 

Před a po

Dopředu mi bylo jasné, že nejtěžší bude vybrat barvu. Měla jsem představu petrolejové židličky, ale podle vzorníku na webu Mlékovek jsem se nemohla rozhodnout, která barva by byla nejlepší. Proto jsem finální výběr nechávala až na místo činu, kde jsem si mohla všechny barvy prohlédnout ve vzorníku a pěkně na denním světle.


Když jsme ale s manželem viděli červenou barvu Causeway Sunset, všechny původní představy šly stranou. Navíc se nám zalíbil i nápad barvy nakombinovat a k téhle červené nám byla doporučena barva Potato Sack. Je vidět, že majitelka eshopu s Mlékovkama má dobrý vkus :) 


Když jsem vyslechla všechny rady ohledně správného poměru barvy a vody při míchání i samotného natírání a byla teoreticky příravena, s třesoucí rukou jsem se do toho pustila. S třesoucí protože je to židle pro Milánka a taky protože je tak stará a já ji nechtěla zničit. Ale už po pár tazích štětcem jsem byla klidnější, s barvami se mi pracovalo skvěle a i přes nepřízeň počasí a vlhké ovzduší, které v neděli bylo, celkem rychle zasychaly.

Natírala jsem pod odborným dohledem nejen lektorky Kláry, ale také jednoho karlínskeho psa... :)
A kontrolu jakosti prováděl průběžně i František...

Teď už mi zbývá jen židličku navoskovat a těšit se z toho, jak prokoukla. Jestli doma ukrýváte taky podobné poklady a rádi byste jim dali nový kabát, určitě se podívejte na eshop i blog Mlékovek. Najdete tam spoustu inspirace a rad a taky se tam dočtete o historii těhle barev (hádejte čím se natíraly tradiční americké červené stodoly). Pokud s renovací nábytku nemáte ještě žádné zkušenosti, doporučuju sledovat i termíny workshopů, které Mlékovky pořádají. Jeden z nich bude už 13.8. v nábytkové dílně Z pokoje do pokoje, více informací najdete tady.

2 komentáře:

  1. Myslím,že jste vybrali s manželem opravdu pěkné k sobě ladící barvy a líbí se mi to.Židlička prokoukla a tyhle workshopy zní zajímavě.
    Přeji pěkný zbytek dne.
    Renča

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím,že jste vybrali s manželem opravdu pěkné k sobě ladící barvy a líbí se mi to.Židlička prokoukla a tyhle workshopy zní zajímavě.
    Přeji pěkný zbytek dne.
    Renča

    OdpovědětVymazat