Stránky

4. března 2016

Březen - měsíc knihy


Mám vždycky ohromnou radost, když narazím na obchod, kde je vám už u vchodu jasné, že byl vytvořen s láskou a nadšením pro věc. A když je to ještě obchod s dětskou tématikou, radost se násobí, protože je tu přece taky Milan! Dneska jsme vyrazili na velký tramvajový výlet, pojali jsme to jako okružní cestu po Holešovicích, Libni, Žižkovu a Vinohradech.

S rostoucím břichem se snažím, aby si Milan zvykal víc a víc na pohyb bez kočárku a byl připraven v létě předat svůj vůz Františkovi. Takže i tentokrát jsme vyrazili "jen tak" a cestou jsme nasbírali spoustu kamínků a dlažebních kostek. Zastávky jsme měli tři, první ve Vandastoru, kde jsme domluvili půjčení přepravní tašky na kočárek na náš výlet do Londýna. O kousek dál jsme zašli do obchodu Nila, kde srdce plesá nad vší tou krásou. Sem musím vzít svou mamku, to je přesně její styl! Vyzvedli jsme mikinu Mainio pro Milana, dostali krásné pohlednice a navíc výbornou čokoládu, která mi teď dělá společnost u psaní článku :)


Pak jsme popojeli pár stanic tramvají, na Náměstí Míru, abychom se dostali k naší poslední zastávce - knihkupectví Pinwheels, které najdete na adrese Anglická 21. Úvod tohoto článku popisuje právě tenhle obchod. Rozlohou nevelký, ale s úžasným výběrem knih, se kterým si majitelka opravdu vyhraje.



Mě třeba strašně překvapilo, kolik krásných dětských knih vydává i Albatros. Dále tu najdete samozřejmě knížky z Baobabu, ale také anglické tituly, které asi jen tak někde v Praze nepotkáte. Sortiment doplňují i veselé batohy a oblečení pro děti z tvorby majitelky obchodu. Pro děti jsou zde připravené kostky na hraní a pro matky, jež ponocovaly, káva od Coffee Source.


Původně jsme šli pro Šaškův Londýn, ale kromě něj jsme si domů přinesli i několik dalších krásných knížek, které byla radost rozbalovat.





Právě Albatros vydal úžasnou knížku Abeceda (z) měst, kterou by měl mít v knihovničce každý malý cestovatel. Je to takový průvodce po městech celého světa, do kterých se dostanete pomocí abecedy, od Antverp po Zadar.


Na čtení před spaním jsme si vybrali dvě maličké knížky s příběhem psí slečny Karolíny, které vypráví o její cestě z útulku do nového domova. Knížka je moc hezky ilustrovaná, vtipná ("Nebo inženýr? S těmi je nuda...") a navíc napsaná podle skutečnosti.





Milan si nejvíc oblíbil Počítání od finské ilustrátorky a designérky Aino-Maija Metsola, která spolupracuje například s firmou Marimekko. Knížka je plná barev a hlavně okýnek, které se dají vyklápět a skrývají úkoly pro děti.





14 komentářů:

  1. Pocitani je super! Laura ji mela pujcenou z knihovny, v Londyne maji skvele kousky. Ze stejne serie jsou i Barvy a Animal Parade.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli bude v dubnu pršet, půjdem do knihovny :)

      Vymazat
    2. Myslim, ze bude spousta zajimavejsich kandidatu ;)

      Vymazat
    3. Já dneska koukala na ty Kew Gardens, takže doufám, že bude hezky :) Ale už se za váma šíleně těšíme!

      Vymazat
  2. Kaju jsdm koupila minulou sobotu na vylete v Litomericich. Maji t male krestanske knihkupectvi. Krasne zasobene detskou literaturou. Musela jsem se drzet a vzit jen dve. Zvlast,kdyz me na poste cekal balik za dva tisice...plny jak jinal,detskych knizek.

    OdpovědětVymazat
  3. To je takové krásy!:) Šaška máme, Abecedu měst mám vyhlídnutou dlouho a to Počítání se mi líbí a toho Káju jsem neznala.

    OdpovědětVymazat
  4. Kaju jsdm koupila minulou sobotu na vylete v Litomericich. Maji t male krestanske knihkupectvi. Krasne zasobene detskou literaturou. Musela jsem se drzet a vzit jen dve. Zvlast,kdyz me na poste cekal balik za dva tisice...plny jak jinal,detskych knizek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaké knížky jsi objednávala, máš nějaký tipy?:-)

      Vymazat
  5. Krásný článek, krásné knížky a krásná tapeta na zdi! Odkud prosím?:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Tapeta je od španělské značky Coordonné, kupovala jsem ji na eshopu Lavthem... http://www.lavthem.cz/

      Vymazat
    2. Moc děkuji:-)

      Vymazat
  6. Děkuji moc za knižní tip Počítání od finské autorky! Synkovi (starý jako Váš Milan) se moc líbí! Pro Finy mám slabost, chvíli jsem ve Finsku strávila. A Marimekko je moje srdeční.
    V anglické verzi mají na: http://www.bookshop.cz/search-author.php?searchText=metsola nebo na http://www.enbook.cz/catalogsearch/result/?q=metsola další tituly této autorky.
    Iveta

    OdpovědětVymazat