Stránky

21. února 2016

Malý japonec


Řada z vás už určitě netrpělivě čeká na článek o těch nejhezčích dětských kolech na světě, na který vás už týden lákám. Tak konečně je tady! Čekala jsem na to, až dorazí to úplně první nejkrásnější kolo na světě i do Prahy, abych si ho mohla s Milanem pořádně prohlídnout, vyzkoušet a napsat vám, jaké opravdu je! Tak tedy tramtadadá! První Little tokyobike v Praze přijíždí...

Udržím se a nebudu na vás hned chrlit všechny ty zážitky a dojmy, ale v klidu vám povyprávím celý příběh. Tak se to k téhle značce hodí. Moje cesta začíná u plánování našeho výletu do Londýna. Projížděla jsem internet a hledala inspiraci, co v Londýně navštívit, a náhodou narazila na moc pěkný obchod. S moc pěknými koly. Dokonce s moc pěknými dětskými koly! No já padám, prodávají se i u nás! To už mi srdce bušilo jako o závod. Studování londýnských reálií bylo to tam a já jsem začala sjízdět instagram s hashtagem littletokyobike.


Následovala komunikace (podotýkám v neděli večer! - jsem hrozná, když se mi něco zalíbí, nemůžu to dostat z hlavy) s jediným prodejcem tokyobike v ČR - showroomem Urbane, který najdete v Karlíně v Šaldově ulici, na půl cesty mezi Krystalem a Mým šálkem kávy :) Jejich přístup se vám zalíbí. Koncept showroomu vychází právě z prezentace téhle značky v Londýně. Zakládají si na individuálním přístupu, velmi ochotně mě provedli showroomem a povyprávěli o celé značce. Je to totiž moc pěkný příběh.

Tokyobike, to nejsou jen dětská kola, ale především městská kola pro dospělé. Tahle značka pochází z tokijského předměstí, kde se nespěchá. Nevyrábí kola pro sportovce, ale pro lidi, kteří se pohybují ve městě. Jízda na nich není o výkonu, ale o tom užít si jízdu městem. Zakládají si na designu, od kterého to vždy začíná.

Dětská kola jsou v sortimentu tokyobike žhavou novinkou. Na evropský trh se dostaly těsně před vánočními svátky 2015, ale opravdové uvedení na trh se koná až teď - pro sezónu 2016. V Anglii aktuálně připravuje moje oblíbená designová značka Nor-Folk (jejich trička Work hard a Play hard jsou na mém wish listu už dlouho) společnou kampaň s londýnským showroomem tokyobike, ve které hlavní roli hrají právě Little tokyobikes. Tady je jedna fotka ze zákulisí focení, uveřejněná na instagramovém profilu Nor-Folk.






































Velikou předností Little tokyobike je barevná škála rámů, ze kterých můžete vybírat. Jedna barva hezčí než druhá. A každá originální. V Praze si zatím můžete naživo prohlédnout jen růžovou variantu, to je taky důvod, proč Milan na úvodní fotce sedí na růžovém kole :) Nabízené barvy mají i poetické názvy: jeffer red, mustard, white, momo, blue grey, ceder green. Mými favority jsou modrá a hořčicová.




Krásnými detaily jsou béžové pláště kol a originálně tvarovaná řidítka. Přitom vše je přizpůsobeno dětem - jde přece o to, aby si jízdu užily! Kola jsou určena pro děti s výškou 95 až 115 cm, sedadlo jde totiž nastavit na 49 až 62 cm. Začátečníkům pomůžou stabilizační kolečka, která jsou standardně dodávána ke každému kolu. Jakmile se z vašeho dítěte stane zkušený jezdec, můžete přídavná kolečka vyměnit za epesní stojánek. Brzdy jsou ruční, ale madla řidítek jsou řešeny tak, aby i ty nejmenší ručičky byly schopny brzdy zmáčnkout s jízda byla bezpečná.


Velká vychytávka je detail na rámu kola, o kterém by si leckdo mohl myslet, že má jen estetickou funkci. Ale opak je pravdou, je to rukojeť, za kterou dospělák snadno popadne kolo, když je potřeba. Určitě to znáte taky - vracet se domů jako věšák všech věcí, které si vaše dítko vzalo s sebou na procházku :)



























Do Prahy přijel první Little tokyobike teprve před pár dny. Nedočkavě jsem si domluvila návštevu v karlínském showroomu (podotýkám - na neděli! - vysvětlení už znáte :)), abychom to s Milanem konečně omrkli naživo. Takže! S tím, že bude kolo Milanovi ještě veliké, jsem počítala. Je určeno dětem přibližně od 95 cm a Milan měří kolem 83 cm :) Nemohli jsme ho ale nevyzkoušet!


Milan byl nadšenej, miluje vše na dvou kolech. Sedadlo je perfektní, v pohodě se na kole udržel i když pořádně nedosáhl na šlapky. Z fotek je vidět, že sedí úplně stabilně, poloha řidítek vůči sedadlu je perfektní (sedadlo měl v nejnižší možné poloze). Madla řidítek jsou opravdu na míru dětským ručičkám, což mi přijde dost důležité z hlediska bezpečnosti. Kolo je precizně zpracované a barevně perfektně sladěné - a to růžová barva rozhodně není moje ani Milanova nejoblíbenější :) 



Zkusila jsem i tu vychytávku na nošení, no pronese se, ale díky madlu to zvládnete jednou rukou, takže druhou můžete korigovat vzdorující se dítě, třeba. Ale hlavně ten design! Ach! Little tokyobike je prostě nádherný. Chtěla bych, aby na přesně takové kolo Milan vzpomínal jako na své první kolo :) Takže my už máme vánoční dárek pro Milana vymyšlený :)


Teď už jen vybrat ty správné doplňky pro malého cyklistu, protože nejdůležitější je u toho dobře vypadat, že jo :) Takže kdybyste měli nějaké tipy na pěkné dětské helmy, zvonky a podobně, jsem jedno velký ucho!
Milan se vyfiknul hned na první "jízdu" - pláštěnka Petit Bateau, džíny Imps&Elfs, gumáky Marks&Spencer. Čepici jsem mu chtěla dát tmavomodrou, aby mu to pěkně ladilo, ale nakonec si prosadil (myslela jsem, že tohle dělaj jenom holky!) čepici s krokodýlem od Mini Rodini.

Tak co, jak se vám Little tokyobike libí? :)

13 komentářů:

  1. Super kolp! Je krásné, ani nechci vědět na kolik přijde:-) My jsme synovi k prvním narozeninám pořídili odrážedlo Wishbone a je taky perfektní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že se vám také líbí. Cena je vyšší, ale rozhodně ne drastická ;) Kompletní nabídka je k dohledáni na webovkách Urbane. Odrážedlo Wishbone je parádní, jediný co mu chybí jsou ty šlapky :) Milan je poměrně hodně pohybově nadanej (rozhodně ne po mně! :)), takže si myslím, že mu bude vyhovovat, že z odrážedla, které má teď, přesedlá rovnou na kolo. Až do něj teda doroste :-D

      Vymazat
    2. Bude frajer! Moc se mi líbí Tvůj blog, těším se na další příspěvky! Už jste v Londýně byli nebo teprve plánujete?

      Vymazat
    3. Děkuju! To mě moc těší :) Londýn až v dubnu, do té doby přijímám tipy, jak tam strávit několik dní s ditětem :) Je to ostuda, ale ještě nikdy jsme tam nebyla!

      Vymazat
  2. Jaká ostuda, my jsme tam taky nebyli:-) Průvodce Ti může dělat M. Šašek:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šašek je báječný nápad :)))

      Vymazat
    2. Ty jeho knížky miluju:-)

      Vymazat
    3. Já taky! V květnu chceme jít na tu putovní výstavu, co teď koluje po ČR.

      Vymazat
    4. Tak to netuším. Kde ta výstava bude?

      Vymazat
    5. No propagace tyhle vystavy je bohuzel dost mizerna. Jmenuje se Svet podle Saska a je interaktivni. V unoru je v Lounech, brezen a duben v Benesove, v kvetnu a cervnu v Milevsku a v zari v Kostelci. Par fotek si muzes prohlidnout na FB profilu Nadace Miroslava Saska ;) https://www.facebook.com/sasekfoundation/

      Vymazat
    6. Díky moc. Škoda, že nebude v Praze:-(

      Vymazat
  3. Kolo mě okouzlilo, cena vlastně přijatelná...akorát nevím kdy do něj Lišák doroste. Jízdu na kole miluje, ale na odrážedle zatím ani ťuk. Pořídili jsme k druhým narozeninám first bike a je mu prostě velký.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak treba Lisakovi na odrazedle chybi ty slapky :) Jestli jste z Prahy, tak neni nic jednodussiho nez tohle kolo vyzkouset v Karline :) Ale rekla bych, ze pro "tabulkovy" deti je tak od 3 let.

      Vymazat