Stránky

11. července 2016

Parkuj!



Náš dětský pokojíček je stále v procesu vývoje a často v něm něco měním, posouvám a hledám, jak nejlépe využít prostor pro hraní i odpočinek. Zatím ho obývá jen Milánek, ale brzo bude mít na všechny ty klučičí lumpárny parťáka. V Milanově slovníku byste tuto místnost našli pod heslem "okojík" a pokud byste přišli k nám na návštěvu, dřív nebo později by vás tam se slovy "šup, šup" zahnal.

Nábytku tam nemáme moc, ale na hračky se osvědčila stará skříňka z Ikey, která se tam kdysi prodávala jako závěsná skříňka k solitérní pidi kuchyni. Je akorát tak vysoká, že na ni Milan dosáhne, a tak si její horní plocha přímo říkala o nějaký upgrade :)





Nedávno u Milana propuklo velké autíčkové období, do kurzu se dostaly bagry, jeřáby, hasiči a další povozy. Jsou v celém bytě, jezdí všude a tak bylo na čase jim udělat vlastní prostor, vlastní dráhu. Nápad dozrál na jedné z výtvarných dílen ve Veletržním paláci, kde jsme inspirováni dílem V. Mirvalda "rýsovali" černým provázkem a páskou různé pravoúhlé "cesty" na zem.


Doma jsem pak hledala, co bych mohla použít na lepení a objevila jsem černou pásku, kterou jsem si kdysi koupila v Obi, protože se mi líbila. Ano, mám různé úchylky :) Páska je to asi elektrikářská, její povrch je jakoby pogumovaný, na dráhu pro auta perfektní! A pak už stačily jen nůžky. A to je taky důvod, proč k tomu celému píšu tolik omáčky. V podstatě nepotřebujete nic jinýho. 

Lepit jsem začala na jednom konci skříňky, samozřejmě za odborného dohledu a plníc rozkazy typu: "Teď Milan. Já sám." A cesta se tak nějak sama přirozeně vytvořila. Nejdříve jsem pomocí malých kousků pásky vytvořila přerušovanou středovou čáru a tu jsem pak z každé strany přelepila černým jízdním pruhem. Pro zpestření jsem vytvořila dvě parkovací zóny, pro menší i větší vozy, a dva domečky, kam Milan hned umístil figurku Snoopyho. Ten všem projíždějícím autům začal přikazovat: "Parkuj!".



3 komentáře:

  1. Pěkné odpoledne,
    měla jste perfektní nápad,malý si vyhraje a ještě to i hezky vypadá.
    Moc se mi líbí Váš blog.Mějte prima víkend.

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné odpoledne,
    měla jste perfektní nápad,malý si vyhraje a ještě to i hezky vypadá.
    Moc se mi líbí Váš blog.Mějte prima víkend.

    OdpovědětVymazat