Stránky

30. června 2016

SHARK IN THE PARK



Z tohodle si sednete na zadek! Nová česká značka dětského oblečení pro ty pravý žraloky v parku. Tedy pro ty, kteří chtějí vyčnívat z davu stejně jako žraločí ploutev nad hladinou. 


Příběh značky začíná podobně jako mnoho dalších - kreativní maminka na mateřské se rozhodla, že bude tvořit něco pro děti. Tahle maminka se jmenuje Bára Zajíčková (doufám, že jednou bude i "zajíčková" kolekce ;)) a nedávno představila první kolekci oblečení pro děti ve věku 0-7 let. Co kousek, to skvost. Skvělé střihy, nádherné barvy (ach ta petrolejová!), originální potisky. 


Inspiraci ke své tvorbě Bára čerpá ve skandinávské módě, ale hlavně v dětském světě. A to jak u svého syna, tak ve vzpomínkách na své dětství.  Má ráda, když i oblečení vypráví nějaký příběh, dokáže podpořit dětskou fantazii a zároveň individualitu. Bára je autorkou všech potisků a dokonce si sama tiskne i látky. "Vlastně jsem k tomu došla náhodou, když jsem nesehnala tiskárnu, která by to dělala v menším nákladu než stovky metrů. Bylo to trochu kaskadérské rozhodnutí, ale výsledek stojí za to. Používám při tom razítka, je to ultra hand-made. Razítka si vyrobím a pak už jen tisknu, jak mě zrovna napadne. Díky tomu je pak každý kus skutečný originál."

První kolekce obsahuje "raw" kousky, což v oděvním slangu znamená nezačistěný kraj. Ten při nošení může pracovat a tak se různě stáčí. Navíc některé části mikin jsou ušité naruby, což vytváří zajímavý, syrový detail. A takových detailů je v kolekci mnohem víc - různé prošití, prodloužené délky zad, originálně řešené kapsy, záplaty... Je to radost, když vidíte, že si s tím dal návrhář opravdu práci. Tohle oblečení není zkrátka jen o obrázku na hrudníku (i když ty jsou taky extra povedené). Už teď se moc těším, jaké vychytávky a novinky přinese další kolekce. Navíc dobrá zpráva pro všechny, které po prázdninách čeká školní lavice - kolekce se bude rozšiřovat i na velikosti směrem nahoru, tedy pro děti nad 7 let.


Jestli jste to vydrželi dočíst až sem a ještě si nic neobjednali z eshopu, tak tady na něj máte odkaz (pozor, možný i osobní odběr v Praze, takže žádný poštovný!). A rozhodně neuděláte chybu, když si "zalajkujete" i žraločí facebookovou stránku, aby vám neutekla žádná novinka.



1 komentář: