Stránky

17. června 2016

Jak k nám přiběhly tři nové knížky od Běžílišky


Nakladatelství Běžíliška vydalo letos na jaře tři nové dětské knížky, jejichž představení proběhlo včera v Café Lajka. Jsem ráda, že jsem tam nakonec zašla, knížky hned dostanou nový rozměr, když se o nich dozvíte něco přímo od autorů.

První a zároveň nejmenší knížka je sešítek s pohádkou od Robina Krále ilustrovaný Terezou Ščerbovou. Jmenuje se Na dlouhou trať a její téma na první pohled pro děti moc není - vypráví příběh dívky Šárky, kterou při jízdě na kole srazí tramvaj. V knížce se střídají stránky, které se odehrávají v realitě a ve snu, a rozehraje se tak vtipné vyprávění o cestě kolem světa, na kterou se vydala jedna Šárčina noha.


Druhá novinka je kouzelná Pohádka o Ipsíkovi, kterou má celou na svědomí Aneta Františka Holasová. Ipsík je vlastně lýkožrout smrkový, ale je to děsně sympatický tvor - nejen tím, jak vypadá, ale i tím, co prožije. Až tuhle knížku přečtete, budete muset vyrazit do lesa prozkoumat svět chodbiček vykousaných do stromů. 




Třetí novinka je od naší oblíbené Andrey Tachezy, jmenuje se O čem sní a je to dlouhatánské leporelo plné snových ilustrací. Texty k nim napsal Petr Borkovec a autorka ji doporučuje jen do velkých bytů :) Včerejší prezentace dua Andrea a Petr byla výborná - Petr přečetl i texty, které do knížky nakonec vybrány nebyly (nebo které dokonce byly zakázány! :)) a Andrea si připravila "americké" titulky, které odhalily celý její štáb. Cestou domů jsme museli leporelo hned prolistovat a Milan se neomylně zastavil u medvědů, ty jsou prostě nej!


5 komentářů:

  1. Běžíliška i celý její stuff děkuje! a Milana že zdraví všichni moji medvědi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekujeme za mily pozdrav! Moc nas oba s Milanem potesil :)

      Vymazat
  2. Taky přemýšlím o knížce O čem sní a překvapil mne formát knížky, je fakt velká:-) Jak se ti líbí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knizka je skvela. Co ji mame doma, stale je v "pohotovosti" - jakmile si ji Milan chce prohlizet, zahlasi SLON (ktery je na obalce :)). Formatu bych se nebala, naopak, bavi nas rozlozit si stranky cikcak kolem sebe a rozhlizet se po te krajine snu...

      Vymazat
    2. Díky:-) Objednávám:-)

      Vymazat