Stránky

12. června 2016

Naše žlutá neděle


S příchodem léta se v Praze roztrhl pytel s akcemi pro děti a někdy je těžký si vybrat, čemu dát přednost. My jsme si dneska vyhlídli tři události a vyrazili jsme na ně v ladícím žluťákovským outfitu, když už se od rána sluníčko schovávalo za mraky.

Dopoledne jsme si to namířili na náplavku, kde se na Lodi Tajemství konal dětský Komiksfest. Cesta tam se nám trochu protáhla, protože loď nečekaně nekotvila mezi Plackého a Železničním mostem (jak bylo avizováno ve FB události), ale až pod Vyšehradem. No a s minichodcem to prostě trochu trvá. Navíc kolem řeky je tolik lákadel - lodě, labutě, vlaky, plameňáci na Moet pop-up houseboatu :)


V cíli Milan nadšeně hlásil, že jsme konečně na té "Milánkovo" lodi, a začali jsme vybírat, do které z pěti připravených tvůrčích dílen se pustíme. Zaujala nás frotovaná fantasZOO s Annou Kocmanovou, autorkou knihy Rukověť malého frotážisty. Tahle technika je super! Určitě se k ní s Milanem doma vrátíme! Kromě listů, mincí nebo krajek se dá využít cokoli placatého a k tomu už potřebujete jen papír a pastelku.


Dostatečně vyfrotážovaný jsme se přesunuli ke kulisám představení Aladin. Matěj Forman Milanovi ukázal, jak oživit Šehrezádu, a pak jsme se pustili do výroby vlastní loutky z papíru. Stínové divadlo určitě zaujme i úplně nejmenší děti a opět k tomu moc věcí nepotřebujete.


Divadlo bratří Formanů pořádá tvůrčí dílny na Lodi Tajemství každou sobotu. Takže pokud se vydáte ještě v červnu na náplavku na farmářské trhy, můžete to spojit. Program dílen najdete tady.


Po poledním spánku jsme měli naplánované pokračování na Letné. Pod kyvadlem se měla od 15 hodin konat otevřená výtvarná dílna Kámen nůžky papír, ale pro nepřízeň počasí byla zrušena. Nicméně i tady se podobná akce má opakovat - vždy druhou sobotu v měsíci. Aktuality se určitě včas objeví na FB profilu Stalin.

Déšť nás tedy zdržel doma a na Letnou jsme se vypravili až na koncert Kašpárka v rohlíku, který se konal v rámci Kašpárkohraní. Letmo jsme prošli několik festivalových stánků, pochvalovali jsme si množství sportovních aktivit a zastavili jsme se u Kidtownu pohrát si se stavebnicí Kapla.



Během koncertu jsme ochutnali pár laskomin z festivalové nabídky, která nás taky mile překvapila! A domů jsme si dovezli ještě moravské koláčky k snídani :)




2 komentáře:

  1. Do Prahy bychom se rádi odstěhovali a já jen doufám,že se nám tam bude líbit :)
    Hezké fotky.

    OdpovědětVymazat
  2. Do Prahy bychom se rádi odstěhovali a já jen doufám,že se nám tam bude líbit :)
    Hezké fotky.

    OdpovědětVymazat