Stránky

2. srpna 2017

Jak se František učil chodit. V galerii.


Foto: Martin Polák
A né jako divák. Ale jako součást díla. Jste zvědaví, co jsem si to na něj zase vymyslela? 


Třetí patro Colloredo-Mansfeldského paláce v červenci zaplnil výstavní projekt Medium: figura, který představuje výběr současných českých a slovenských umělců a jejich pojetí a různá zpracování tohoto tématu. Já vás chci upozornit hlavně na performace Romana Ondáka nazvanou Teaching To Walk. "Jedná se o performance, kde se uměleckým dílem stává přítomná matka učící svého syna chodit. Čas, během nějž se děti učí své první krůčky, je velmi důležitým momentem v jejich životě. Tato performance se může uvádět do kontextů na mnoha rovinách, jednou z nich je i vnesení života do uměleckého prostoru, a to ve své čisté základní podstatě."

Performance v minulosti proběhla už například v Muzeu současného umění v Barceloně a teď máte i vy možnost stát se její součástí. Jestli vaše dítko právě objevuje chůzi a vy jste stejně trhlá matka jako já a jste ochotná docházet ve stanovený čas do galerie, neváhejte a pište na zuzana.pistekova@ghmp.cz nebo telefonujte +420 778 724 588. Výstava potrvá až do 8.10.2017.

Foto: Martin Polák

My jsme si to s Františkem užili, performance jsme se zúčastnili celkem čtyřikrát. Budova Colloredo-Mansfeldského paláce je hned u Karlova mostu a tak jsme si výlet do galerie vždy zpestřili procházkou po Kampě. František se vyspal a nabral síly na tu náročnou aktivitu a já si užívala letní Prahu. Navíc máme na památku tyhle fotky od Martina Poláka a shodou náhod jsme se stali součástí spotu celé výstavy, který si můžete pustit zde.


Foto: Martin Polák


Žádné komentáře:

Okomentovat