Stránky

7. září 2016

VNITROBLOCK


Za tímhle oknem je zatím staveniště, ale už za pár týdnů se tady budou dít velký věci! V Holešovicích se totiž probouzí k životu jeden úžasný industriální vnitroblok. Na svědomí ho má stejná parta lidí, která stojí za úspěšnými smíchovskými projekty Radlická - kulturní sportovna a Kavárna co hledá jméno. Přestože má holešovický VNITROBLOCK na facebooku už přes tři a půl tisíce fanoušků, přináším vám jako jedna z prvních reportáž z prohlídky všech prostor, za kterou vděčím Michalu Dolejšovi.

Michal Dolejš je jeden z party lidí, kteří oživili Radlickou a Kavárnu co hledá jméno.

Vnitroblock bude ožívat postupně od Tusarovy ulice až na Dělnickou, a tak trochu netradičně odshora dolu. Jako první se otevřou dveře v tanečním prostoru SECTOR, kam si budete moct zajít na lekci tanečníků, které můžete znát z Radlické nebo z nedávno zavřeného tanečního studia Stage. SECTOR najdete v patře a díky tomu je celý prostor krásně světlý a příjemný. Odtud musíte odcházet s dobrou náladou i kdybyste se na tanec jen dívali. Následující tři fotky přesně ilustrují, s jakým nadšením a vervou celý projekt vzniká. Pracují všichni a pořád, tady se totiž bude tancovat už za dva týdny!!!



Budoucí taneční sál - na pravé stěně budou zrcadla.



Tak tady někde budou šatny, už za dva týdny!

V druhé vlně ožije i spodní část hlavní tovární haly, kde se kdysi vyráběli pípy. Mezi původními nýtovanými sloupy vznikne SIGNATURE store & cafe. Zde bude kromě kavárny a baru taky jedinečný prostor, jakýsi neustále otevřený fashion market. Svoje prodejní místo tu najde 100 až 150 designérů především z ČR a SR. Jedinečnost konceptu tkví v tom, že tito designéři budou uspořádáni v jedné jediné kompozici. Nebudou tedy izolováni každý na svém "stolečku", jak jsme zvyklí z jiných pražských marketů typu Dyzajn Market apod. Takhle koncepce se mi hrozně líbí a věřím, že přinese spoustu nových možností spolupráce a inspirace. Seženete tu nejen módu, ale i designové sklo, porcelán, drobný nábytek... 

SIGNATURE store & cafe bude umístěn v industriálním chrámu, kde bude i prostor pro módní přehlídky a umělecké expozice

Tady náš sedmitýdenní František "sedí" u budoucího baru. Už teď se těším, že tuhle fotku zopakuju třeba za rok :)

Celý vnitroblok skýtá spoustu nejrůznějších zákoutí a tak vznikají prostory, jako třeba promítací místnost, kde si budete moct i zapařit na Playstationu, nebo zasedací místnost pro jednání například s designéry a nebo taky DJ koutek. Druhá vlna projektu, tedy SIGNATURE store & cafe, by měla být hotová koncem října.


DJ bude mít výhled na celý prostor z pódia, které vznikne právě tady.

A teď se dostáváme ke třetí vlně projektu, která se bude odehrávat v uličce vedoucí z hlavní haly směrem k ulici Dělnická. V uličce s úžasnou atmosférou a hrázděnými domečky! Jelikož tato část je plánovaná "až" na jaro, o jednotlivých "obyvatelích" se zatím ještě rozhoduje. Nicméně už teď je jasné, že tu najdete restauraci s otevřenou kuchyní a obchod s různými dobrotami od lokálních výrobců. Původní účel továrny připomene místo, kde se bude degustovat pivo. Dál tady bude eventová hala, kam budete moct zajít třeba na inscenaci akrobatické skupiny Losers, nahrávací studio, pop-up tattoo salon a dokonce taky motorkářská dílna zaměřená na custom bikes.



Nejen že je tenhle projekt nabitý skvělými nápady, úžasné je taky to, jakým způsobem je realizován. Maximální snaha je věnována zachování původních industriálních prvků, všechny nové věci pak budu jednotně v tmavé barvě. Nepochybně stylový bar bude mít opět na svědomí truhlář Jirka Korec, se kterým spolupracovali i v Kavárně co hledá jméno. Konstrukčně bude tvořen jen z jeklů (ocelových profilů) a dřeva. A jako třešinka na dortu budou vlastní žářivky, které pro prostor navrhne Světlonoš Petr Pufler
Holešovice mají prostě kliku...

1 komentář:

  1. Super změna prostoru. Byl jsem tam a je to fakt skvělé. Ta přeměna je dílo laserové 3D skenování nebo jste to dělali po staru analogově? My při rekonstrukcích docela často využíváme právě tuhle technologii, která to pěkně shrne a vyniknou místa, kde je ten potenciál pro rekonstrukci větší nad těmi, kde s prostorem moc dělat už nejde.

    OdpovědětVymazat