Stránky

7. listopadu 2021

Totemo



"Mamiiii, budem hrát na mraky?" ozývá se ze zadního sedadla. Poslední dobou trávíme poměrně dost času v autě a pozorovat mraky je naše oblíbená kratochvíle. Rozhlížíme se po obloze a vymýšlíme si, co nám na ni plující mraky připomínají. Kluci jsou v tom fakt dobří a mě tahle dětská superschopnost fascinuje. I proto mě hned zaujal projekt Totemo, který je založen na obrazotvornosti a úžasné kreativitě dětí. 

Totemo je originální česká stavebnice, celá ze dřeva, jen jako spojnice slouží speciální plastové dílky, které vznikaji recyklací víček třeba od matonky. Výroba kompletně probíhá v Česku a za nápadem vytvořit tuto stavebnici stojí dvě designérky Kateřina Brůhová a Adriana Kováčová. 



My jsme se s Totemem seznámili poměrně náhodou - přes Františkovu školku jsme byli pozváni na focení jejich první kampaně, které probíhalo ve Stromovce. Děti dodnes vzpomínají, jak si to odpoledne užily. Vilma tehdy byla ještě ve věku, kdy občas něco ožužlala, takže dřevěné dílky stavebnice vyzkoušela opravdu všemi smysly (naštěstí je překližka barvená eko barvami :)). Kluci stavěli auta, domy, příšerky, všechno možné, co je zrovna napadalo při pohledu na jednotlivé dílky stavebnice. Ty jsou totiž opravdu všelijakých tvarů i velikostí a přímo vybízí k vytváření vlastních světů a příběhů.



Kromě toho, že je stavebnice ze dřeva, které mám tak ráda, a že je vážně hezká :) , se mi na ní hrozně líbí její variabilita. Kluci si rádi vyrábí z papíru různé "sochy", ale je u toho vždycky hrozně moc odstřižků a výsledek většinou nepřežije Vilmiččino ne příliš šetrné zacházení. Ale taková socha z Totema, to je něco jiného, tu si klidně vystavíte na poličku a leccos přežije. Skvěle se z téhle stavebnice staví i různé kulisy pro hru s dalšími hračkami a když děti dovolí, poslouží i jako originální šperk na krk :) Prostě meze se nekladou a (nejen) dětská představivost jede na plné obrátky. Plusové body má i balení stavebnice - ať už je to důvtipně navržená papírová složka na základní sady nebo stylová krabice z překližky na větší sady. Nemusíte složitě vymýšlet, kam všechny ty dílky stavebnice uložíte. 



Totemo nyní spouští crowdfundingovou kampaň na platformě Indiegogo (podobný princip jako Hithit), kde si Totemo můžete za výhodnou cenu předobjednat. Vybírat můžete ze tří sad, které jsou velmi poeticky nazvané: Krajinotaj, Ptákočka a Tryskolo. Nebo můžete napsat Ježíškovi rovnou o Velký rodinný set, kde jsou všechny tyto tři sady a ještě něco navíc :) Na Indiegogo bude stavebnice opravdu s výraznou slevou 20 - 30 %. Ale kdybyste měli zájem i v budoucnu a nechtěli přijít o další slevové akce, mrkněte na jejich web a jednoduše se zaregistrujte k newsletteru. Super inspiraci, co všechno se dá ze stavebnice postavit, najdete i na instagramu značky.









Žádné komentáře:

Okomentovat