Stránky

27. listopadu 2019

Měsíc s Mama by Segra


Druhou značkou, kterou jsme se rozhodla ze seznamu vystavovatelů na festivale mini, vyzkoušet na vlastní kůži, je Mama by Segra. Když jsem se na instagramu zmínila o tom, že bych chtěla Vilmu nosit v šátku, začaly mi maminky psát své tipy a tato značka nosících kabátů se mezi nimi nápadně často opakovala. Původně jsem vůbec neměla v plánu pořizovat si na nošení nějaké speciální oblečení. Doufala jsem, že budu moct nosit svůj normální zimní kabát, který je zavinovací. A pokud by to nevyšlo, myslela jsem si, že bude stačit, když Vilmu do šátku jen víc obleču a já si nechám bundu rozepnutou. Ale protože všichni ty nosící kabáty tak velebili, nedalo mi to a rozhodla jsem se, že je musím vyzkoušet. Značku nosícího oblečení Mama by Segra jsem znala už z předchozích ročníků festivalu mini a jejich styl mi byl vždycky sympatický, jen jsem nikdy neměla důvod jejich věci zkoumat příliš podrobně. Až do teď.

Dáša Mertová, jedna ze sester, které značku Mama by Segra založily, mi doporučila černý kabát Raincoat. Střihem je nejmenší z celé jejich nabídky, je teplý, nepromokavý a neprofoukne, ideální do podzimní plískanice. Mám Sko a sedí mi skvěle. Ze všech jejich kabátů je Raincoat asi nejstylovější. Má asymetrický střih, skvěle tvarovanou kapucu (nesnáším, když si natáhnu kapucu a končí mi v půlce hlavy) a prošívanou podšívku (nejlepší!). No závidí mi ho i manžel :)
Moje nosicí výstroj. Batika tam není :)
Raincoat od Mama by Segra, šátek MOM, vlněný rolák, džíny, pohodlný boty a merino čepička pro Vilmu. 

Dáša a Eliška Mertovy nenavrhují oblečení jen pro maminky, ale pod hlavičkou jejich druhé značky SegraSegra tvoří pohodlnou módu nejen pro městskou cyklistiku. Proto na nosícím kabátu najdete originální detaily, které jsou vyrobeny z recyklovaných duší z kol. Sportovní zaměření jedné ze značek se odráží i v promyšlenosti střihů nosících kabátů. Na Raincoatu nenajdete nic zbytečného, vše je účelné. Dvě poměrně prostorné kapsy plus jedna vnitřní na mobil, na všechno pohodlně dosáhnete. Materiál je funkční, během listopadových dní jsem ho otestovala i v opravdu klasickém podzimním počasí. Kabát neprofoukl, nepromokl a já si říkala, že přesně takový jsem si před lety přála, když jsem déšť nedéšť chodívala venčit psa.

Asi úplně nejvíc mě překvapilo, že ten kabát není jen nosící. Vlastně je to tak trochu zavádějící název. Stejně tak, jako ho můžete nosit, když máte dítě v šátku nebo nosítku, si ten kabát můžete obléknout, i když jdete ven s kočárkem nebo třeba jen s tím psem. Má totiž odepínací středovou část, která z něj dělá kabát nosící. To mi přijde úplně geniální. Nemám ráda zbytečné věci a i proto jsem si v počátku myslela, že nebude nutné pořizovat si na nošení speciální oblečení. Ale tenhle kabát unosíte i když zrovna nenosíte :) Fakt jsem si ho oblíbila a během toho, co ho mám doma, jsem na sobě jinou bundu neměla. No do divadla bych v něm nevyrazila, ale na takové ty běžné pochůzky s dětmi je skvělý. 

A na výlety? Bezkonkurenční. Když jsem s dětmi jela na víkend na chalupu, řešila jsem, abych nás zabalila co nejúsporněji a nemusela se s tím vším sama tahat. Takhle jsem vyrazila jen v kabátu, nosící vsadku jsme zabalila do kufru a nasadila ji, až když jsme šli na procházku a já si vázala Vilmu do šátku. Na tomhle výletě jsem taky ocenila, jak snadno se povrch kabátu čistí. Po procházce přes promáčené pole, jsme měli všichni bláto až za ušima a kabát stačilo otřít vodou.


Pak má kabát ještě jednu vychytávku, co už s největší pravděpodobností nevyzkouším, ale třeba se vám to bude hodit. Kromě téhle nosící vsadky se dá dokoupit i těhotenská a rázem máte kabát, ze kterého nevylezete celou mateřskou dovolenou :) A to už za to ta investice vážně stojí! Takže měly pravdu. Ty maminky, co mi na instagram psaly, že když chci Vilmu nosit v šátku, potřebuju nosící kabát od Mama by Segra. Osvědčil se! 

Mama by Segra potkáte osobně již tento pátek a sobotu na festivale mini v OD Kotva. Kromě nosících kabátů a dalšího oblečení pro těhotné a kojící maminky, tam budou mít i novou kolekci legín, šatů a triček, na které spolupracovali s mým oblíbeným ilustrátorským duem Tomski&Polanski. Tak třeba se tam potkáme :)

29.-30.11.2019
OD Kotva, Nám. Republiky 8, Praha 1
5. a 6. patro
Vchod bočním vstupem z pasáže Kotva (vpravo)






Žádné komentáře:

Okomentovat