Stránky

14. března 2017

Sustainable Fashion Day



V pátek Praha ožije módou, začíná totiž Mercedez–Benz Prague Fashion Week. Jeho součástí je i nezávislý event Sustainable Fashion Day, který se letos uskuteční v industriálních prostorách holešovického Vnitroblocku. Už několik týdnů zvědavě sleduji, co všechno se tam chystá a výběr toho, co mě oslovilo nejvíce, tu mám teď i pro vás...

je projekt tří designérek (Lindy Kaplanové, Kláry Spiškové a Kristýny Markvartové), který zahrnuje autorskou kolekci interiérových tkanin a skleněný servis. Jejich textilie jsou tvořeny z velké části na ručních stavech a vynikají nádhernou barevností. Je tězké se rozhodnout, jestli je použít jako ubrusy nebo na zdi místo obrazů. A ještě těžší je vybrat si jen jeden. No koukejte!

také ctí tradiční techniky jako je vyšívání, paličkování a navíc pracuje s krásným materiálem, se lnem. Tato značka přichází s kolekcí novodobých úvodnic, které jsou navrženy namíru - zákazník je základním inspiračním zdrojem jejich návrhu. O historii úvodnic se můžete dočíst na blogu Novadivy, ale určitě bude stát za to si o nich nechat povyprávět přímo na Sustainable Fashion Day.

Foto: Michala Homolová (zdroj)
 

vytváří naprosto originální modely přešíváním starých pánských oděvů (džín, košil) ze second-handů. Upcycling se tomu správně říká :) Aktuální kolekce šatů z pánských košil se mi líbí jakože opravdu hodně moc. (Už mi dochází slova chvály.)

také recykluje - papír a textil. Tvoří nádherné notesy, alba, různé taštičky. Vše je vkusné, sladěné a rozhodně byste neřekli, že jde o odřezky. Před Vánoci jsem u nich nakoupila několik kousků s tím, že některé rozdám jako dárky. No hádejte, jak to dopadlo? Nechala jsem si je všechny.

Tak to jsou moje tipy, co si na Sustainable Fashion Day rozhodně nesmíte nechat ujít. Ale kromě mého úzkého výběru se připravte na velkou dávku krásy a poctivosti. Určitě si projděte i doprovodný program, ve kterém najdete workshopy, diskuze, promítání filmů i SWAP party, na které si můžete vyměnit oblečení.

Já myslím, že jestli bude tento víkend pršet, tak to vůbec navadí. :)

1 komentář:

  1. Těším se, těším ... Hlavně na slovenský obchod Cila, jejich košeloid a šaty "nutně" potřebuju :-) Akce, které řeší slow fashion, je třeba podporovat

    OdpovědětVymazat