Stránky

30. března 2016

Designové ikony

foto: petr karšulín pro festival mini

Další díl seriálu o festivalu mini bych ráda věnovala designovým ikonám, protože o ty nebude příští týden ve Ville Pellé nouze! A věřím, že ani o ty, které jsou teprve na začátku cesty se takovými ikonami stát :)

Z vystavovatelů, kteří ve svém portfoliu mají značky nebo výrobky od světoznámých designérů, jsem si vybrala Vitra Koncept, praguekabinet a Konsepti. Všechny tyto obchody nabízí nábytek a interiérové doplňky, ale přitom myslí i na naše nejmenší, nejmilejší.



Přes padesát let je téhle elegantní křivce - židli Panton, která je vyrobena z jednoho kusu plastu. Verner Panton ji navrhl na přelomu let 1959 a 1960 a od roku 2004 se začala vyrábět i ve zmenšené, dětské variantě Panton Junior. Vybírat můžete ze šesti veselých barev a přestože věhlas této židle je veliký, vaši peněženku nezruinuje :)

Čas s dětmi plyne úplně jinak než bez nich, nejlepší je na něj zapomenout a užívat si společné chvíle. Pokud ale přece jen chcete nebo musíte čas sledovat, tak jedině na hodinách od Geogre Nelsona! Má totiž na kontě přes 150 designů budíků a hodin všech možných i nemožných tvarů a materiálů. 






V roce 2005 vytvořili Anna a Jerry Kozovi odrážedlo Torpédo. Jak už to u designérů bývá, původně jej navrhli pro svého syna. Nyní ale můžete tohle originální, naleštěné, aerodynamické vozítko pořídit i své ratolesti. Vyrábí se v několika barevných variantách a má téměř neomezenou nosnost - kolečka jsou totiž původně určena pro skateboard. Pro praguekabinet Kozovi vytvořili tuto speciální limitovanou edici, která je číslovaná a signovaná.



Pokud se vaše děti bojí tmy, můžete jim v boji s duchy a strašidly pomoct lampičkou od finského designéra Eera Aarnia. Ten šel proti proudu a na rozdíl od většiny svých severských kolegů začal už v 60. letech pracovat s plasty a organickými tvary. Z roku 2011 je tato lampa Ghost.
Konsepti

Obchod Konsepti nabízí spoustu krásných dětských doplňků a hraček od výrobce Magis, které navíc během festivalu mini budete moci pořídit s 20% slevou. Za povšimnutí určitě stojí designové štěně od již zmiňovaného fina Eera Aarnia. Koupit se dá ve 4 různých velikostech a mnoha barevných provedeních. Který z nich je ale nejlepší hlídač, to nevím :)




Žádné komentáře:

Okomentovat