Stránky

20. února 2016

Vemte děti na Jatka!

Bojíte se o čem budu psát? Nebojte, bude to mít dobrý konec :) Mám pro vás totiž jeden tip, kam vyrazit s dětmi, když je tak uplakané počasí jako dnes. Navíc je to tip kulturní a v zajímavém prostředí.

V Holešovické tržnici, konkrétně v hale 7 a 8, sídlí multifunkční prostor Jatka78. Svojí domovskou scénu zde má La Putyka, na kterou jsem moc ráda chodila ještě do La Fabriky, prostoru jen o pár ulic vzáleného od Jatek78.

Velmi mile mě překvapilo, že v Jatkách78 myslí i na děti a každou sobotu pro ně chystají divadelní představení a tématické dílny. Divadlo začíná vždy v 15 hodin a střídají se zde různé soubory. Po skončení představení se děti můžou ještě vyřádit v dílnách, které mají vždy nějaké téma: výtvarné, bubenické, cirkusové, loutkařské.


My jsme dnes vyrazili na Zlatovlásku v podání Studia dell'arte z Českých Budějovic. Ta hodina, kterou představení trvalo, utekla jako nic. Děti měly možnost se aktivně zapojovat, velkou roli hrála improvizace a vtip loutkářek. Mám dojem, že nebylo jediné dítě, které by začalo plakat nebo se nudit.




Pokud máte hodně malé dítě a bojíte se, že by takové představení ještě nezvádlo, doporučuju zajít tam 16.4., kdy bude na programu Batosnění Studia Damúza. To bylo Milanovo úplně první představení, na kterém kdy byl, hrálo se v létě pod širým nebem ve Stromovce a bylo to senzační. Je téměř beze slov, takže jazykově bezbariérové :) a vhodné pro děti už od 10 měsíců. Přidávám dvě fotky jako důkaz :)




5 komentářů:

  1. Taky se chystáme! E.chodí do divadla každý měsíc, je to taková naše hérečka ;). Už má lupeny na březen :D :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo? Tak to nám pak musíte doporučit nějaký další představení :)

      Vymazat