Stránky

14. května 2019

festival mini - zážitkový wishlist


Už jsem vám stihla prozradit, za co bych na festivale mini chtěla utrácet. A ten dnešní wishlist jsem nazvala zážitkový - je to tak, festival mini není jen o nakupování, ale taky o zážitcích. Pro vás i pro děti. Já odtamtud vždycky odcházím se skvělou náladou, protože potkám spoustu inspirativních lidí a objevím spoustu krásných věcí. A děti si festival mini můžou užít zrovna tak. Vybrala jsem opět 5 tipů na to nejlepší z doprovodného programu pro děti.


Double face car od Repello

Česká značka Repello pokračuje v úspěsné spolupráci s designérem Michalem Strachem a na jarním mini představí novinku - dřevěné autíčko na hraní Double face car. Při této příležitosti pořádá workshop, na kterém si děti od 3 let budou moci navrhnout a vytvořit vlastní design závoďáka. Rezervace nutná, o tuhle dílnu bude určitě velký zájem, každý malý designér si totiž své autíčko nakonec odnese domů. V pátek od 14:30.


ABCZ aneb H jako Havel

Na knižní novinku ABCZ aneb H jako Havel se já osobně moc těším! Knížka slibuje "hravé a interaktivní poznávání české kultury pro malé, mladé i věčně mladé." Na festivale mini proběhne v pátek od 15:30 křest s autorkou Denisou Šedivou na stánku POP-PAP v 5. patře a poté se s dětmi můžete přesunout do 6. patra na navazující tématickou výtvarnou dílnu.


Alfabeta

Po oba festivalové dny (v pátek od 15:30, v sobotu od 11:00) bude probíhat speciální výtvarná dílna u stánku Patrika Antczaka v 5. patře. Na tu se zase moc těší náš Milan, protože knížka Alfabeta je u nás doma už nějakou dobu hodně oblíbená. Vystřihování písmenek tady ale bude ještě vylepšeno o zábavu s křídami Kitpas, kterými děti budou moci kreslit na obrovskou černou zeď. Už teď se těším na to velkolepé dílo, jaké tam děti společně vytvoří. A mám štěstí, že na to uvidím i ze svého stánku Obrázkáře.


Little Bubbles

Skvělá zpráva pro všechny rodiče, kteří si chtějí festival projít i bez dětí a nemají po ruce žádné babičky a tetičky. Celou sobotu, tedy od 10 do 18 hodin, budete moci své ratolesti od 3 do 10 let svěřit do péče Bublinek. Nemusíte mít výčitky, že své dítě odkládáte do nějakého koutku s pár hračkama a tetou, která na děti jen dohlíží. Bublinky mají pro děti nachystanou bohatou škálu aktivit, které budou během dne měnit podle složení a nálady dětí ve skupince (vždy max. 12 dětí). Budou třeba cvičit dětskou jógu, zábavnou formou se učit angličtinu, cvičit na houpacích prknech nebo vyzkouší různé mindfulness workshopy. Prostě "smyslupné hlídání"!


Bajkajlaj a jejich sladká dílna

Tenhle workshop bude takovou sladkou tečkou na závěr, při kterém si děti budou moci pomalovat dřevěný nanuk, lízátko nebo dort z dílny Bajkajlaj. V sobotu od 15 hodin, pro (mlsné) děti od 3 let.


Obrázkář

A poslední tip bude takový pod čarou, mimo oficiální doprovodný program. Jako dodatečný dárek ke Dni matek jsem si pro všechny maminky, které fandí mému Obrázkáři na Facebooku nebo Instagramu, připravila srdíčkové tetování. Přijďte v pátek k našemu stánku v 5. patře a Milan, autor srdíčkového motivu, vám osobně tetování nalepí. Máme jich dost, tak možná zbydou i na sobotu, ale to už vám budu muset jako tatér stačit jen já :)

Tak se na vás všechny moc těším a nezapomeňte se registrovat předem na doprovodné programy, vypsala jsem jich jen pár, ale určitě všechny budou stát za to. Tak ať si festival mini užijete vy i vaše děti!

17.-18.5.2019
OD Kotva, nám. Republiky 8, Praha
5. a 6. patro - vchod bočním vstupem z pasáže Kotva (vpravo)


2 komentáře:

  1. Jojo, my jsme si nedávno také užívali s dětmi dobu a volné chvíle v autíčkách, které jsme jim pořídili. Zamyslela jsem se nad tím a tak jsem si uvědomila, že je vlastně až vtipně naivní, jak děti nemusí řešit nic třeba okolo dálničních známek apod... Mají to docela hezké no... Snad až budou větší, to bude vše o něco srozumitelnější...

    OdpovědětVymazat
  2. Byla to suprová akce, s dětma jsme na výstavy hraček jezdili pravidelně, ale poslední dobou je to časově náročné. Doufám, že se brzy zase nějaká výstava naskytne

    OdpovědětVymazat