Stránky

31. března 2016

Jak přebalit dítě v autě aneb projekt x change!

Foto: Petr Karšulín pro festival mini

Na festivalu mini mě hrozně baví to, jak organizátorky namíchaly vystavovatele - ve Ville Pellé se vedle stálic mezi dětskými obchody a značkami objeví i naprosté novinky. Jednou z nich je ojedinělý projekt studentů Ateliéru Produktového designu na FUD UJEP.  Jestli hodně cestujete s dětmi, určitě vás tohle téma zaujme stejně jako mě!

30. března 2016

Designové ikony

foto: petr karšulín pro festival mini

Další díl seriálu o festivalu mini bych ráda věnovala designovým ikonám, protože o ty nebude příští týden ve Ville Pellé nouze! A věřím, že ani o ty, které jsou teprve na začátku cesty se takovými ikonami stát :)

22. března 2016

Hračky, které vám připomenou dětství



V dalším z článků věnovaných festivalu mini, jehož první ročník se blíží, bych ráda zavzpomínala na hračky, se kterými jsme si hráli my, rodiče. Spoustu z nich totiž znovu ožilo, některé se dočkaly i nového kabátu.

21. března 2016

Vůně dřeva


Blogu Jemná motorka nejsou ještě ani dva měsíce, ale pokud jste už pár článků ode mě četli, asi už tušíte, že mám ráda hezké věci. A posledních 20 měsíců, co jsem mámou, objevuju především svět hezkých věcí pro děti. Pokud chcete do tohoto světa nakouknout se mnou, určitě byste si měli ve svých diářích zakroužkovat termín 6.-10.4. V dejvické Ville Pellé se totiž odehraje první ročník dětského prodejního festivalu mini, na kterém se představí to nejlepší z designu a módy pro děti. Vystavovatelů bude celkem 50 a já jsem si pro vás připravila sérii článků, ve kterých bych vám ráda představila příběhy těch, kteří jsou mému srdci nejbližší.

14. března 2016

Andrea Tachezy



Dnes jsme se s Milanem zastavili na vernisáži jedné krásné výstavy. Jestli máte rádi ilustrace Andrey Tachezy, tak neotálejte, výstava potrvá jen dva týdny - od 14.3. do 28.3. v Písecké bráně.

11. března 2016

Třikrát poprvé...

Asi nikdy mě nepřestane fascinovat vše, co Milan prožívá, dělá nebo vymýšlí poprvé. Jsem strašně vděčná za tu šanci být doma a být přítomna jeho každodennímu objevování světa kolem nás. Dneska to bude tak trochu deníčkový článek o třech milnících, kterých Milan za poslední týdny dosáhl.

4. března 2016

Březen - měsíc knihy


Mám vždycky ohromnou radost, když narazím na obchod, kde je vám už u vchodu jasné, že byl vytvořen s láskou a nadšením pro věc. A když je to ještě obchod s dětskou tématikou, radost se násobí, protože je tu přece taky Milan! Dneska jsme vyrazili na velký tramvajový výlet, pojali jsme to jako okružní cestu po Holešovicích, Libni, Žižkovu a Vinohradech.

3. března 2016

Hladce obrace

Přestože moje babička je švadlena a maminka na nás děti od malička šila a pletla vše, co se dalo, mě tyhle ruční práce nikdy nebavily. Nějaké pokusy proběhly, ale bez valného úspěchu. O to větší radost jsem měla z toho, když jsem na mateřské objevila vyšívání. Motivací mi byla chuť zpestřit Milánkův šatník a vyšívání se ukázalo jako to pravý ořechový - hodně muziky za málo peněz. Nedávno jsem se pustila do další "maminkovské" kreativní činnosti - do háčkování!

2. března 2016

Dáme se do gala a Knihomol

Poslední dvě středeční odpoledne jsme už tradičně strávili ve Veletržním paláci v Otevřené výtvarné herně. Pokaždé, když odtamtud odcházíme, vykřikuji, že to bylo dneska zase nejlepší. Kam tohle povede? :)

Vlakovýlet

Taky rádi jezdíte vlakem? A pozorujete krajinu kolem? Ten pohled je úplně jiný než třeba z auta. A když je do toho tak krásný počasí, jako bylo minulý týden, úspěch výletu je zaručen.