Stránky

27. prosince 2016

Kolem světa s Janem Laštovičkou


Jestli jste neodjeli na hory a máte za sebou všechny sváteční setkání a návštěvy, můžete se vypravit za kulturou do kina Dlabačov. Už jen do konce roku je tam k vidění výstava obrázků Jana Laštovičky, autora krásné cestovatelské knížky Abeceda (z) měst. Zde je malá pozvánka a taky reportáž z workshopu, který se konal v rámci této výstavy a cestovatelského festivalu Zcestomítání.

Kino Dlabačov najdete v hotelu Pyramida, takže výpravu na výstavu můžete spojit s procházkou po Petříně, Ladronce nebo nedalekém parku Maxe van der Stoela. Samotná instalace je pak v kavárně, která disponuje i dětským koutkem. Ideání cíl pro rodinné odpoledne ;)

Prohlédnout si zde můžete nejen ilustrace ze zmiňované knížky, ale i obrázky z dalších měst, které autor procestoval.




Jako doprovodný program k výstavě si autor připravil výtvarnou dílnu, na které jsme si mohli vytvořit diorama jednoho ze světových měst.

Chvíle střihání a lepení a vznikla originální krabička jako suvenýr. Já jsem si vybrala Londýn, který jsme s Milanem navštívili v dubnu, a byl to asi první výlet, ze kterého si Milan pamatuje nějaké stavby (nejoblíbenější je Okurka) a taky červené autobusy!

Žádné komentáře:

Okomentovat