Stránky

3. srpna 2016

Zoe Miller, David Goodman a jejich říše kostek


Znáte někoho, kdo si jako dítě nehrál s kostkama? Já asi ne. Prostě stavění věží nebo skládání obrázků z kostek pro mě neodmyslitelně patří k dětství. Asi už jste si všimli, že mám ráda hezké věci, takže i hračky vybírám dost často tak, aby s nimi byla nejen zábava, ale aby i tříbily Milánkovi (a teď už i Františkovi) vkus. Nedávno jsem objevila kostky, které splňují nejen tahle dvě kritéria...

FaceMaker

Jejich největší předností je způsob, jakým podporují dětskou představivost. Tyhle kostky můžete složit na stovky způsobů, ať už podle přiložené předlohy nebo ještě lépe podle své fantazie, a stejně nevyčerpáte všechny možnosti. 

Zoe Miller a David Goodman

A teď pěkně popořádku... Britští designéři Zoe Miller a David Goodman založili v roce 2008 svoji značku millergoodman. Jejich úplně první hračkou byly kostky ShapeMaker, které dodnes zůstaly nejprodávanějším kusem jejich sortimentu. Sada obsahuje 25 ručně barvených kostek z kaučukového dřeva, které je velmi lehké a tvrdé. A jestli z nich postavíte nějaké abstraktní umění nebo třeba pejska, je už zcela na vás...

ShapeMaker


Kromě ShapeMakeru millergoodman nabízí sady kostek nazvané FaceMaker (můj favorit), HeartShapes a PlayShapes. Navíc některé sady jsou k dostání v různých velikostech - od klasiky 21cm x 21cm x 4.5cm, přes mini vydání 12.5cm x 12.5cm x 2.5cm (váží jen 300g, takže je ideální i na cesty) až po XL sběratelské kostky z limitované edice, které jsou číslovány a signovány. Dál můžete kostkám pořídit i rámeček, ve kterém své dílo vystavíte. A všechno je to tak pěkné, hezky barevné, z přírodního materiálu. No prostě radost!


PlayShapes

HeartShapes

Jestli vás tyhle kostky taky chytily za srdce, neváhejte a mrkněte na web nebo facebookovou stránku millergoodman:
V Čechách bohužel žádný prodejce tenhle skvost nenabízí (OMYL! mají je v OOKIDOO - odkaz v komentářích :)), ale není problém si jej objednat z jejich eshopu, doručují i k nám. A za odměnu, že jste tenhle článek dočetli až sem, vám prozradím kód, se kterým až do konce srpna dostanete slevu 20 % právě při nákupu z eshopu. Je to jednoduché - "jemnamotorka". Tak hezké hraní přeju :)

2 komentáře:

  1. They are great :) They do sell them in Prague at Ookidoo shop near Narodni..
    http://www.ookidoo.com/cz/hracky/stavebnice/shapemaker-shapem/

    OdpovědětVymazat