Stránky

26. května 2016

Veletržní palác dětem


O Otevřené výtvarné herně jsem psala už několikrát, témata se mění každý týden, někdy jsou povedená víc a někdy míň. Někdy se sejdou děti menší, jindy větší. Ale pokud jste tam ještě nebyli a máte tvořivé dítě starší roku a půl, určitě tam vyražte a vyzkoušejte. Do prázdnin už nezbývá moc času, tak není proč otálet :) 




Dnešní hernu připravovala Barbora Škaloudová, která celý projekt před tuším sedmi lety ve Veletržním paláci rozjela. Tentokrát jsme tvořili na téma Skočit do prostoru a inspirovali jsme se dílem Vladislava Mirvalda. Skládání různých koláží, "rýsovaní" provázkem, hra s trubkami, lepení 3D krabice a taky výroba vlastní geometrické placky. Všechno bylo skvělý! 

Tady je několik fotek, třeba vás budou taky inspirovat :) A na konci článku najdete ještě pozvánku na další akci pro děti, kterou Veletržní palác pořádá.

Cesta z herny je taky zábavná...


Pokud pojedete tramvají, hledejte u zastávky tenhle dům :)

A teď už ten další kulturní tip - zítra, tj. 27.5. od 16 hodin začíná ve Veletržním paláci speciální rodinná vernisáž výstavy Zdeněk Rykr a továrna na čokoládu. Rykr je autorem legendárního obrázku na Kofile nebo modré hvězdy Orion. Pro tuhle továrnu na čokoládu vytvářel nejen obalový design, ale zabýval se i návrhy daších reklamních materiálů. Navíc to byl taky velký cestovatel a to inspirovalo právě Barboru Škaloudovou k vytvoření tajemného černého kufru, který bude k způjčení k výstavě. Najdete v něm spoustu drobných her, kterými si děti můžou prohlídku výstavy zpestřit. My už jsme ho dneska viděli naživo a těšíme se, až to všechno prozkoumáme přímo v instalaci nové výstavy.


Mimo to ke vstupence dostanete pro tuto výstavu speciálně vytvořené pohlednice, které děti můžou dotvořit a poslat někomu třeba z prázdnin.

Víc takových interaktivních nápadů do pražských galerií!!!




Žádné komentáře:

Okomentovat